Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

KELLOSEPPÄÄ AINA TARVITAAN

Meitä on kaksi ammattitaitoista kelloseppää; Tuomo Kankare ja Kristiina Helminen (o.s. Kankare). Olemme valmistuneet Kelloseppäkoulusta ja olemme Kelloseppäliiton hyväksymiä Diplomikelloseppiä.


Kellosepän työ on tarkkuutta, pitkäjänteisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä vaativaa käsityötä. Kellojen korjaus edellyttää huolellisuutta, hyviä hermoja sekä käden ja silmän tarkkaa yhteispeliä.


Innostuksen työhönsä kelloseppämme ovat saaneet jo kotoaan – Tuomo seuratessa isänsä Jorman työskentelyä ja vastaavasti Kristiina seurattuaan Tuomon töitä. Tällä hetkellä Kristiinan töitä on pääasiassa rannekellot ja taskukellot ja Tuomon seinäkellot ja kaappikellot. Ammattitaitoa kummaltakin löytyy kaikenlaisten ja –kokoisten kellojen korjaamiseen.


Suoraan liikkeeseen tuotujen kellojen lisäksi kelloseppämme tekevät alihankintatöinä noin kymmenen muun kelloliikkeen korjaustyöt. Korjattavia kelloja noudamme lähialueelta tarpeen mukaan.

Kellosepän työ vaatii suurta tarkkuutta ja hyvää käden ja silmän koordinaatiota. Kristiina korjaa rannekellon koneistoa. Luupin avulla silmä pääsee vielä lähemmäs koneiston pieniä osia.
Kellojen korjausta varten kellosepän työtarvikkeista löytyy kymmeniä erilaisia työkaluja sekä satoja erilaisia pieniä varaosia. Tärkeää työssä on myös kellon seuraaminen korjaustyön jälkeen.